Studio 2

8 februari 2021

Sinds 1 december 2020 zijn Masha en Judith gestart met Studio 2, een online aanbod voor de kinderopvang dat past in het tijdsbeeld en de belevingswereld van kinderen. Bij Studio 2 worden vlogs gemaakt, waarin kinderen elkaar inspireren met leuke activiteiten. Voor kinderen en door kinderen, met veel ruimte voor het eigen talent. Via hun blog op onze inspiratiepagina houden zij jullie op de hoogte van hun bevindingen en het proces!

De eerste Studio 2 vindt plaats bij de oudste groep van kinderopvang 2Uilen, begonnen voor de lockdown. Wekelijks werkten de kinderen aan een project dat uit verschillende onderdelen bestaat. Het resultaat komt samen in een filmpje (vlog), door de kinderen zelf gemaakt. Zo laten ze zien wat ze bedacht hebben en inspireren ze kinderen op andere locaties door o.a. tips & tricks te geven zodat zij ook creatief met een bepaald onderwerp aan de slag kunnen gaan.

Maar het maakproces is zeker net zo interessant. Dus laten we de ouders meelezen wat er wekelijks
gebeurt. Elk kind doet, denkt en werkt mee. Daarom ook de slogan. ‘Studio 2, maak wat mee!’

Judith Haagh, moeder van 2 kinderen van 10 en 12 (kunstacademie en grafisch vormgever, conceptontwerper, kindernaailessen) is werkzaam voor KICKS sinds december 2019.

Masha de Roo (kunstacademie en freelance vormgever) werkt als pedagogisch medewerker bij 2Samen. Daar richtte ze een kinderatelier op, werkte ze mee aan innovatieve projecten voor de bso en ging ze aan de slag als interne KICKS docent.

 

BLOG 1: brainstorm en ideevorming

BLOG 2: ideevorming en uitvoering ideeën

BLOG 3: filmdag