Pannenkoekendag

19 maart 2021

Nationale pannenkoekendag laten onze kleine chefs natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! Zij bakken vandaag naturel pannenkoeken die ze zelf beleggen met vers fruit.

Pannenkoeken worden over de hele wereld gebakken. Soms in hartige vorm, zoals in Afrika, soms in zoete vorm, zoals in België en Nederland. Er zijn veel varianten van de pannenkoek, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben. Een van onze favorieten is de bananenpannenkoek.

recept

(voor 4-6 kleine pannenkoeken) 

  • 1 banaan 
  • 1 ei
  • 70 gram havermout 
  • kaneel 
  • Melk of plantaardige melk.

 

Breek de banaan in stukjes en doe dit in een maat beker. Voeg vervolgens het ei, kaneel , havermout aan toe. Hier mag dan nog een flinke scheut melk bij.

Met een blender of staafmixer mix je de ingrediënten tot een mooi glad beslag wordt. 

Bak de pannenkoeken goud bruin. 

Top ze af met iets wat lekker vind. Ik vind het lekker om er blauwe bessen op te doen en een klein beetje agave siroop.

 

Tip: voor de sporters onder ons. Kan je altijd een schep eiwit poeder naar smaak toevoegen aan het beslag voor extra proteïne. 

Printversie : Bananenpannenkoeken