Ontdekkisten

Kinderen ontdekken spelenderwijs de materialen uit de ontdekkist. Alle locaties van Kinderopvang 2Samen kunnen gebruik maken van deze kisten. Elke ontdekkist heeft een eigen thema.

De kinderen ontdekken het onderscheid tussen donker en licht. Ze leren dat licht kan worden teruggekaatst of doorgelaten. En ze komen alles te weten over verbindingen en lichtstromen in de ontdekkisten licht, schaduw,  geluid en Bricks.

We maken in het dagelijks leven veel gebruik van tandwielen. Waar we dit allemaal gebruiken en hoe dit dan werkt, ondervinden kinderen zelf met de ontdekkisten op het gebied van techniek.

Er is zo veel te ontdekken. Wat gebeurt er wanneer je kleuren mengt? Wat is magnetisme? Hoe maak je een goede constructie? Spelenderwijs gaan de kinderen aan de slag en ontdekken hoe alles werkt. En soms juist hoe iets niet werkt en leren daarvan misschien nog wel veel meer!

En natuurlijk mogen de robots niet ontbreken. Met deze gebruiksvriendelijke robotjes ontdekken kinderen de eerste stappen van het programmeren.