Nieuw bij KICKS: sporten in schoolpauze

11 oktober 2018

Sinds kort zorgt KICKS voor een structureel sportaanbod tijdens de tussenschoolse opvang van de Carolusschool. Joy Oudshoorn zorgt er, afgewisseld met collega Martin, voor dat kinderen vier dagen dagen per week lekker kunnen sporten in de pauze. De kinderen zijn erg enthousiast. Joy: “We moeten een rooster gaan maken.”

“Sporten is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Dat maakt een sportaanbod hier extra belangrijk”, vertelt Joy die bij 2Samen specifiek is aangenomen vanwege haar sportachtergrond. “Door lekker te bewegen, kunnen kinderen in de pauze hun overtollige energie kwijt. Daardoor houden ze ’s middags hun aandacht er beter bij wanneer ze weer in de klas zitten. En niet alleen beweging maar ook de buitenlucht is goed voor kinderen! Binnen zitten, doen ze al genoeg. Bij slecht weer kunnen we overigens wel uitwijken naar de gymzaal.”

“We hebben net de eerste evaluatie gehad en ook de school is enthousiast. Door de samenwerking is er meer toezicht in de pauze en de kinderen doen heel graag mee. Het is echt een aanbod op maat, samen met school bepalen we doelen waar we aan werken. De kinderen zijn hier bijvoorbeeld erg competitief ingesteld. Daarom proberen we de winnaarsmentaliteit een beetje af te remmen.”

Een afwisselende en uitdagende baan

Joy werkt bij 2Samen in de voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang. Overal met de focus op sport en beweging. “Het aanbod van begeleid sporten in de schoolpauze is nieuw bij 2Samen. Ik vind het een leuke uitdaging om dit op te zetten en structuur aan te brengen. Ook mag ik een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker volgen. Niet alleen de kinderen maar ook de medewerkers krijgen alle ruimte om te groeien. Ik voel me helemaal thuis!”

Meer nieuws