Missie maan op Westlandse Lego League

4 februari 2019

Op zaterdag 2 februari verzamelden de kinderen van 2Karpers zich op het ISW Hoogeland in Naaldwijk voor de presentatie van hun maanmissie. De afgelopen weken hebben ze hier samen met pedagogisch medewerker Jan hard naartoe gewerkt.

  

Vol trots vertelt het team over de voertuigen die ze hebben gebouwd. Over de wagen die water transporteert, de zonnepanelen die ze gemaakt hebben en over de accu (met plus en min) en hoe die werkt. Dit alles hebben ze gemaakt van LEGO. Samen met kinderen van basisscholen, scoutingverenigingen en andere kinderopvangorganisaties deden ze mee aan de Junior LEGO League. Het thema was dit jaar ‘Mission Moon, verken het leven en reizen in de ruimte’.

  

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd hebben de kinderen van 2Karpers eerst verschillende plannen uitgewerkt. Ze zijn hun ideeën toen samen gaan bouwen. Er werd uitvoerig overlegd en, waar nodig, werden de plannen bijgeschaafd. Over het eindresultaat zijn ze heel tevreden. En met recht: het leverde hen de prijs voor het beste programmeren op. Ze gingen allemaal naar huis met een oorkonde en een medaille!

  

Tijdens deze Westlandse LEGO League konden de kinderen ook zelf bouwen met LEGO, met LEGO WeDo aan de slag, bouwen met stocks en inspiratie opdoen!

Meer nieuws