Lekker bewegen!

7 juni 2021

Of je nou lekker buiten speelt, een wandeling maakt of op een sport zit. Overal zit beweging in en elke vorm van beweging is goed voor je!

Bij Kinderopvang 2Samen vinden we bewegen niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Juíst nu er het afgelopen jaar een stuk minder is bewogen door kinderen. Tijdens de schoolsluiting vielen twee uur bewegingsonderwijs per week weg, en was er ook geen buitenspeelpauze. Ook waren de deuren van de bso’s en sportclubs gesloten. Kinderen die al weinig bewogen, gingen tijdens de pandemie nog minder bewegen en dat heeft de verschillen in motorische vaardigheden en beweeggedrag tussen kinderen vergroot.

Gelukkig zetten de versoepelingen door en kan KICKS weer aan de slag. Een belangrijk onderdeel van ons aanbod blijft sport en bewegen, want dat vergroot niet alleen de breed motorische vaardigheden van kinderen maar draagt ook bij aan de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Van 7 t/m 11 juni is het de week van de gezonde jeugd. Niet geheel toevallig is het deze week ook ‘Buitenspeelweek’.
Speel deze week daarom maar extra lang buiten!

Wil je als ouder weten hoe je het buitenspelen voor je kind leuk maakt? Kijk dan eens op de website van 2Samen.

Bronnen:
https://www.nji.nl/nl/Databank/Cijfers-over-Jeugd-en-Opvoeding/Cijfers-per-onderwerp/Coronavirus-opvoeden-en-opgroeien#ch334514
https://www.mumc.nl/actueel/nieuws/voortdurende-coronacrisis-heeft-lange-termijn-invloed-op-leefstijl-kinderen