KICKS TIJDENS VAKANTIES

Tijdens schoolvakanties zorgt KICKS voor een speciaal vakantieactiviteitenaanbod, waar iedere bso zich voor kan opgeven. De vakantieprogramma’s zijn veel gericht op buiten zijn en vinden vaak op verschillende groene gebieden in de Haagse regio plaats.

Naast een jaarlijks trefbal-, basketbal-, en voetbaltoernooi, organiseert KICKS de meest uiteenlopende vakantie activiteiten. Zo zijn er theateractiviteiten voor jong en oud, is er een (interactieve) voorstelling en kunnen de kinderen rondneuzen in een museum; vaak met een speciale rondleiding en een bijbehorende activiteit. 

Ook zijn er verschillende kunstprojecten onder begeleiding van een beeldend kunstenaar, is er ruimte voor muziek en gaan we op expeditie door de natuur.

Op sportief gebied kunnen de kinderen squashen op een echte squashbaan, lasergamen, apenkooien of maken ze kennis met verschillende martial arts. Soms worden de activiteiten aangepast aan het seizoen; in de zomer staat surfen op het programma en in de winter gaan we schaatsen.

Zomerkamp

Het zomerkamp met KICKS maakt inmiddels een vast onderdeel uit van de zomervakantie en is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder.

In de maand juli is dit zomerkamp erg in trek. Zelfs bij minder mooi weer is dit jaarlijkse evenement voor zo’n 140 kinderen het hoogtepunt. Kamperen in tenten, actieve buitenspellen en veel activiteiten gekoppeld aan een thema maken deze vakantieweek voor de kinderen tot iets bijzonders.

Het dagprogramma is vooral gericht op buiten zijn. Volledig in thema is er een groot dagspel met spannende en gekke opdrachten. Er is ook een avondprogramma met bonte avond & disco en natuurlijk tijd genoeg voor de kinderen om vrij te spelen.

We overnachten in tenten en er zijn grote groepsruimtes in de accommodatie. Er zijn jaarlijks twee verschillende data voor een groep met kinderen: maandag t/m dinsdag en woensdag t/m donderdag. Het gaat dus om 2 dagen en 1 nacht. Aan het kamp zijn geen extra kosten verbonden.