Samenwerking BuurtBoerderij

24 oktober 2018

KICKS en BuurtBoerderij Nijkamphoeve gaan intensief samenwerken. De komende vijf jaar kunnen we voor onze educatieve vrijetijdsprogramma’s  gebruikmaken van de faciliteiten van deze ‘buurtboerderij’. Dat levert bijvoorbeeld prachtige kansen op voor onze activiteiten in het kader van natuur- en milieueducatie. 2Samen zal de boerderij ondersteunen met een jaarlijkse sponsorbijdrage.

Dinsdag 23 oktober luidden we een langdurige samenwerking in met een Boerendag. Kinderen konden onder andere honing proeven bij de imker, gezonde muffins maken en trucs & acts doen met honden. Ook was er een leuke speurtocht in en om de boerderij. Joop van der Waart (voorzitter Nijkamphoeve) en Sander Schrover (Directeur van 2Samen) gaven alvast het goede voorbeeld en gingen samen met kinderen van 2Samen aan de slag op het buitenterrein.

De gemeente Den Haag is een aantal jaren geleden met de financiering van De Nijkamphoeve gestopt en heeft de boerderij overgedragen aan de Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve. De Nijkamphoeve wordt in zijn geheel gerund door vrijwilligers. Als 2Samen komen we vaak bij de voormalige stadsboerderij en we zien het belang van het behoud van De Nijkamphoeve. Niet alleen voor onze kinderen, maar voor alle  kinderen in de stad. Bovendien is het een leuke en educatieve buurtontmoetingsplaats voor wijkbewoners.

Buurtboerderij Nijkamphoeve Samen werken in de kinderboerderij Spelen met hond in kinderopvang Directeur kinderopvang werkt samen met kind in BuurtBoerderij

Meer nieuws