Naar buiten

De zomerperiode leent zich er prima voor om lekker naar buiten te gaan. Of je nou klein bent of groot; buiten is er van alles te beleven. Ook als het een dagje wat minder weer is of als het regent kun je er prima op uit om de natuur te ontdekken. Een regenjas en een paar laarzen houden je warm en droog. Of zoals ze in Scandinavië zeggen: Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding!

 

Wat kun je buiten allemaal doen:

  • Heksensoep maken. Pak een oude pan of een emmer en een houten lepel of een stok. Met zand, afgevallen blaadjes en bloemen en een beetje water maak je de heerlijkste moddersoep.
  • Speuren naar kriebelbeestjes. Onder de stenen en tussen de planten vind je kleine kruipers. Wat zijn ze aan het doen?
  • Slootje scheppen. Met een schepnet kun je onderzoeken wat er in de sloot leeft. Leeg je schepnet in een witte bak zodat je goed kut zien wat je allemaal gevangen hebt. Wist jij dat er zo veel leven was in het water?
  • Sporen maken. Op droge stukjes grond en op tegels kun je met water patronen en sporen maken. Zo maak jij je eigen kunstwerk in de natuur.
  • Hutten bouwen. Met takken kun je een prachtige hut maken in de natuur. Zijn er geen takken? Vraag dan om een oud laken of een kleed en een paar wasknijpers en mak daar een geheime hut van.

Kijk ook eens op de website van Natuurmonumenten voor de leukste speeltips.

 

 

 

Meer inspiratie