Metropolis – We bouwen een stad!

Bij een van onze BSO’s hebben de kinderen hun eigen stad ontworpen en gemaakt. Hoe dat ging? Jeltje en Eric wilde een bloemenwinkel maken, maar alleen met echte wilde bloemen. Ze tekenden mini bloemen en later maakten ze die van klei of van ander rest materiaal. Eric  zei “voor in de winkel. Ik wil ook nog een reuze bloem voor op een muur, waar je limonade uit kan drinken als je wacht…” Jeltje keek op en ging maar eens aan de slag met de winkel muren en wilde ook graag een mini krijtbord buiten met “Tulpen te koop” erop, wilde tulpen!

 

We zijn het afgelopen jaar allemaal meer thuis geweest. Is er veel te doen bij jou in de buurt? En wat voor huizen staan er eigenlijk? Wat zou jij bouwen in jouw stad als jij het voor het zeggen had?

Een huis in de vorm van een schoen, een paarse boot met stippen, een flat zo hoog, helemaal tot de wolken, winkels die kunnen rijden, een huis waar een boom doorheen groeit. Ja echt alles kan. In metropolis bouw je een huis zoals jij het wilt! Elke kleur, vorm of functie is mogelijk. Jij bent de ontwerper, de architect of ingenieur!

 

Ontwerp een stad

Op de poster zie je Sofia en Jan. Zij wonen in een huis met hond Dinky en hun 5 gevonden kittens. Hun huis staat daar maar… Er is nog helemaal geen stad omheen. Kun jij helpen bouwen?

Je kunt beginnen met een tekening, maar misschien vind jij het wel fijn om meteen te  gaan bouwen. Bedenk goed wat er allemaal nodig is in een stad.

  • Hoe kom je bij de huizen?
  • Is er iets te doen in de stad?
  • Wat heb je eigenlijk allemaal nodig om je heen?
  • Kun je ergens spelen?

Voor het maken van de stad kun je van alles gebruiken. Wij hebben allerlei dosjes en flesjes gespaard. We bouwen met alles wat we in huis hebben; oud, nieuw, maakt niet uit! Veel oud karton wel en recycle materialen, restpapiertjes. Gekke kleine voorwerpjes die je normaal weg gooit, zijn fijn want die toveren we om tot iets moois.

Veel bouwplezier!

Meer inspiratie