Dieren spotten en ravotten (Meijendel)

Meijendel is een groot natuurgebied vlakbij Wassenaar, waar je van alles kunt doen en beleven. Je kunt via de duinen naar het strand, maar je kunt ook struinen over bospaadjes, klimmen naar uitkijktorens en natuurlijk volop spelen in het speelbos!

dieren spotten

Vanaf parkeerplaats de Kievit kun je de rode route (2,6 km) lopen . Dit is de reeënroute. Zet je zintuigen op scherp want je kunt konijntjes zien, spechten horen en heel misschien, als je ’s ochtends vroeg bent, ook wel een ree tegenkomen. Je ziet ze bijna nooit, maar zij zien jou wél…

Voor wie nog fut heeft: je kunt de rode route evt. ook combineren met de Eikenroute (de blauwe route). In totaal loop je dan 6 km. Je komt dan langs een vogelkijkwand. Als je stil bent, zie je verschillende vogels en eenden voorbijkomen. Ook kom je via de blauwe route bij de pannenkoekenboerderij en het bezoekerscentrum uit. Het bezoekerscentrum is nu vanwege Corona nog dicht, maar hou de website in de gaten want zodra het weer kan, kun je hier terecht voor leuke activiteiten!

ravotten

Vlakbij het bezoekerscentrum vind je het Monkeybos. Een fantastisch speelbos waar je kunt slingeren, zwieren, klimmen, klauteren en hutten kunt bouwen. Hier kun je je zeker vermaken!

Veel speelplezier!

 

Meer inspiratie