Hutten bouwen met Palènpa pakket

10 december 2021

Bij bso 2Indianen zijn de kinderen heel graag buiten. Superblij waren zij daarom toen zij hoorden dat er een huttenpakket hun kant op kwam. “Wat een leuk cadeau”. Heel enthousiast zijn de kinderen begonnen met bouwen. Het is een geweldig mooi huttendorp geworden!  Zeker ook omdat Sinterklaas lichtjes voor in de hutten heeft gegeven, omdat het al vroeg donker wordt. Ziet dat er even gezellig uit!

       

Kinderen bouwen zelf

Met de bouwpakketten van Palènpa bouwen kinderen zelf hutten en torens zonder te zagen en zonder te timmeren. Hun handen zijn het enige gereedschap. Ze gaan hun eigen gang en leren daar heel veel van.

Materialen en werkwijze

Met een basispakket kunnen drie hutten en één toren worden gebouwd. Er zijn drie bruggen die tussen de hutten en torens in gelegd kunnen worden. Ook zijn er vier ladders. In drie gereedschapskistjes zitten bouten, vleugelmoeren en ringen om de verbindingen te maken. Met een basispakket kan een groep van minstens 8 á 10 kinderen aan de slag. Bij ieder pakket zit een uitgebreide handleiding. Daarin staat hoe je veilig bouwt. Ook staan er ideeën in voor spellen en andere creatieve manieren om de hutten te gebruiken. De materialen zijn herbruikbaar. We bouwen de hutten op en ook weer af. Daardoor kunnen de kinderen bij meerdere locaties er plezier van hebben.

De kinderen van 2Indianen hebben super veel plezier van de hutten en zijn heel trots op de hut die ze zelf hebben gebouwd.