Een schilderij door jong en oud

21 februari 2019

Wanneer je samen een kunstwerk maakt, doe je iets anders dan als je het alleen doet. Tot die conclusie kwamen ouderen uit de wijk Loosduinen en de kinderen van 2Bevers en 2Dolfijnen toen zij samen een schilderij maakten. Maar het kunstwerk zelf is niet wat deze activiteit zo bijzonder maakte.

Tijdens het schilderen, leerden kinderen en ouderen elkaar steeds wat beter kennen. De ouderen vonden het heerlijk om de kinderen van alles te leren over kunst. En de kinderen vonden het leuk om te horen hoe het vroeger ging op school.  En dat is nou net waar het bij dit kunstproject om te doen was: de verbondenheid tussen de 2 generaties versterken.

Kinderen en ouderen spraken wensen naar elkaar uit bij de onthulling van het werk in Bibliotheek Loosduinen. Ze wensten elkaar een mooie toekomst met veel geluk en gezondheid. En de mooiste wens? ‘Dat ze heel oud zal worden en dat we voor altijd vrienden zijn’.

De onthulling van het kunstwerk was op dinsdag 19 februari in Bibliotheek Loosduinen. Daar blijft het werk de komende weken tentoongesteld. Stichting Kunst Verbind, initiator van dit project, en de kinderen van Kinderopvang 2Samen zijn apetrots!

Meer nieuws