Materialen

Kinderen leren vooral van dingen die betekenis voor hen hebben en aansluiten bij hun beleefwereld. Ze leren op een natuurlijke manier vanuit nieuwsgierigheid en verwondering. We sluiten hierop aan met vrij spel en open activiteiten die ruimte geven aan de individuele behoefte van het kind. We creëren een leeromgeving waarbij we de kinderen uitnodigen hun eigen weg te kiezen, vanuit hun eigen onderzoekende houding, door middel van uitnodigende en uitdagende materialen.

Kunstkist BSO

Pakket met alle benodigdheden om zelf aan de slag te gaan. Met deze kunstkisten kunnen kinderen onder begeleiding aan de slag met het proces van kunst. Zo zijn er kunstkisten met het thema; scheerschuim, slacentrifuge, touw, koffiefilters en ruitenwissers. Het proces om kunst met deze voorwerpen te maken is hierbij belangrijker dan het eindresultaat. Er zit een heldere instructie bijgevoegd zodat ook de volwassene weet wat hij of zij moet doen. Leeftijdsgroep 4-12 jaar.

Pakket: Mozaïek van zaden en pitten (4-12)

Pakket met alle benodigdheden om zelf aan de slag te gaan. Met een grote variatie aan zaden en pitten maak je een dier op een houten plaat.