Techniek & Wetenschap

Programmeren en coderen

Leer de basis van programmeren en coderen door middel van leuke opdrachten. Voor 6-10 jaar op basis van LEGO. Voor 8-12 jaar op laptop / computer.
aanvragen
Techniek & Wetenschap

Proefjes & Experimenten / Onderzoekers in de dop

Trucjes en experimenten met bijvoorbeeld statische elektriciteit en water, met lucht of magnetisme. Op deze manier leer je op een boeiende manier wetenschappelijke principes ontdekken!
aanvragen
Techniek & Wetenschap

Programmeren met robots

Spelenderwijs kennismaken met robotica en programmeren. Je kunt volop spelen en experimenteren met de robots, maar goed om vast te weten: ze kunnen na afloop niet mee naar huis…Ook Robo Wunderkind,
aanvragen
Techniek & Wetenschap

Schaken voor beginners

Schaken is een denksport waar je steeds beter in wordt als je het vaker speelt. Je oefent dit ‘schaakdenken’, want het draait allemaal om strategie. Kan op verschillende niveaus worden aangeboden.
aanvragen
Techniek & Wetenschap

Hout & Bewerken

Door korte opdrachten leer je de basistechnieken; timmeren, zagen, schuren, lijmen, boren, schroeven, houtsnijden en beitsen. Tot slot maak je iets naar eigen ontwerp!
aanvragen
Techniek & Wetenschap

Creatieve Constructies

Met rietjes en stokjes maak je ruimtelijke vormen en bollen. Daarna pas je deze techniek toe om bruggen en torens te maken. Als het kan, ga je ook buiten hutten en zandsculpturen bouwen. Of met karton een knikkerbaan of grote figuren bouwen, hierbij kan je gebruik van de Makedo gereedschap.
aanvragen