Natuur

Samen voor de bij

Rond de dag van de groene kinderopvang op 21 mei zijn er verschillende activiteiten waarmee we bijen en andere bestuivende diersoorten kunnen helpen. Geef je keuze voor een activiteit via het plansysteem door bij 'opmerkingen'.
aanvragen More info
Natuur

Trucs & acts met honden (alleen WO/VR)

Chico en Camille zijn 2 therapiehonden die getraind zijn om te werken met kinderen. Dmv spelletjes leer je de lichaamstaal van honden begrijpen en leer je leiding (en grenzen) geven aan een hond.
aanvragen
Natuur

Peuter KICKS – Natuurkoffer (alleen VR, alleen Den Haag)

Een natuuractiviteit die wordt ingeleid door een spannend en interactief verhaal die per seizoen wisselt. In lente en zomer over de bijen, in de winter en herfst over eekhoorn en egel.
aanvragen
Natuur

Natuurverschijnselen

Hoe werkt een vulkaanuitbarsting? Waarom is er een maan- en zonsverduistering? Je krijgt leuke filmpjes te zien, maakt zelf een werkende vulkaan en je voert proefjes uit.
aanvragen
Natuur

Natuurwerkplaats

Maak windvangers en probeer ze uit, stook een vuurtje, ga op zoek naar mooie takken om ze vervolgens te schillen of schrapen of bouw er een mooie hut van.
aanvragen
Natuur

Speuren in seizoenen

Kom mee op een spannende reis door de jaargetijden. Ontdek hoe en waarom de natuur verandert én hoe je een natuurkunstwerk maakt.
aanvragen